به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، فیلم سینمایی «ارنا در جنگ» ساخته هنریک روبن گنز در بخشهای جشنواره جشنوارهها و مروری بر سینمای معاصر دانمارک در سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درمیآید.
این فیلم اقتباسی از کتاب ارلینگ یپسن است که داستانی از عشق، شهامت و از خودگذشتگی یک مادر را بیان میکند.
داستان فیلم درباره پسری به نام کاله است که در دانمارک در دوران رایش دوم که تحت سلطه ارتش آلمان قرار دارد با مادر خود به نام ارنا زندگی میکند. کاله از طرف ارتش برای شرکت در جنگ فراخوانده میشود اما ارنا که زنی خودساخته است، میکوشد با هر توجیهی از اعزام پسرش جلوگیری کند. زمانی که از تلاش خود مایوس میشود، رخت سربازی به تن میکند و با گروهان و پسرش عازم جنگ میشود.
در سالهای اخیر به مناسبت صدمین سالگرد پایان جنگ اول جهانی، فیلمهای بسیاری در سینمای جهان با محوریت این رویداد تولید شده است اما «ارنا در جنگ» با رویکردی متفاوت این دوره تاریخی را تصویر کرده است.
هنریک روبن گنز کارگردان پرکار سینما و مجموعههای تلویزیونی که در سال ۱۹۹۹ با فیلم کوتاه «تایس و نیکو» جایزه خرس بلورین جشنواره برلین و نامزدی اسکار بهترین فیلم کوتاه زنده را از آن خود کرد. فیلم «ارنا در جنگ» در بخش رقابتی جشنواره شبهای سیاه تالین به نمایش درآمده و جایزه بهترین بازیگر مرد را برای اولریش تامسن به همراه داشته است.
فیلم دارنده خرس نقرهای برلین به تهران میآید
فیلم سینمایی «نور طبیعی» اولین ساخته بلند دِنِژ ناگ کارگردان مجارستانی است که پیش از این در بخش مسابقه هفتادویکمین جشنواره فیلم برلین حضور داشته و جایزه خرس نقرهای بهترین کارگردانی را به نام این کارگردان ثبت کرده است.
دِنِژ ناگ این فیلم را بر اساس کتابی با همین عنوان به قلم پل زاودا با مشاوره تاریخدان مشهور کریستین اینگواری، ساخته است. تاریخدانی که کتاب مشهور او «بوداپست تحت محاصره»، به تحلیل همین دوره تاریخی میپردازد.
داستان این فیلم مرتبط با جنگ دوم جهانی است. زمانی که اتحاد جماهیر شوروی اشغال شده و ایشتوان اسمیتکا کشاورز ساده مجارستانی بهعنوان سرجوخه در گروهی پارتیزانی فعالیت میکند. در راه روستایی دورافتاده، گروهان او زیر آتش دشمن قرار میگیرد و وقتی فرمانده کشته میشود، اسمیتکا چارهای ندارد جز آنکه بر ترس خود غلبه کند و فرماندهی واحد را در میان هرج و مرج به دست گیرد.
دِنِژ ناگ دانشآموخته دانشگاه تئاتر و فیلم بوداپست است و مدت یک سال را نیز در آکادمی فیلم برلین در مقام دانشجوی مهمان گذرانده و از درسهای اساتیدی چون والسکا گرایزباخ بهره برده است. فیلم کوتاه او با نام «باران نرم» در بخش ۲ هفته کارگردانان چهل و پنجمین جشنواره فیلم کن به نمایش درآمده است.
جزئیات اکران فیلمهای جشنواره جهانی فجر در سالنهای روباز
سینماهای چارسو، آزادی و کانون میزبان اکران حضوری فیلمهای سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر خواهند بود که از میان سالنهای در نظر گرفتهشده، ۲ سالن بهصورت ویژه برای اکران فیلمها در فضای روباز تجهیز شدهاند.
میثم مزلقانی مدیر اجرایی جشنواره جهانی فیلم فجر درباره جزئیات نمایش فیلمها گفت: سالن شماره هفت پردیس سینمایی چارسو در طبقه هشتم این مجموعه برای اکران بهصورت روباز تجهیز شده است تا با ظرفیت نزدیک به ۱۰۰ نفر، میزبان مخاطبان جشنواره باشد. همچنین ۶ سالن دیگر پردیس چارسو هم به سنت دورههای قبل جشنواره جهانی با رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی به اکران فیلمهای جشنواره اختصاص پیدا خواهد کرد.
وی درباره دیگر سالن روباز جشنواره گفت: سالن سینمای روباز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان خالد اسلامبولی با ظرفیت ۱۵۰ نفر میزبان علاقهمندان در ۲ سانس خواهد بود. یکی از ویژگیهای این سالن که برای جشنواره سی و هشتم تجهیز شده است، امکان استفاده مخاطبان از هدفون، حین تماشای فیلم برای شنیدن صدای فیلم با کیفیت بهتر و بدون مزاحمت صداهای پیرامون است.
مزلقانی درباره زمان نمایش فیلمها عنوان کرد: اکران فیلم در سالنهای روباز از ساعت ۱۷ آغاز میشود و هر روز در ۲ سانس فیلم در این سالنها به نمایش درخواهد آمد.
وی ادامه داد: ۲ سالن سینما آزادی هم امسال به ترکیب سینماهای نمایشدهنده فیلمهای جشنواره اضافه شدهاند که با ظرفیت ۳۰۰ نفر میزبان علاقهمندان خواهد بود. همه این سالنها برای عموم مخاطبان جشنواره قابل استفاده است و ۲۴ ساعت قبل از اکران، امکان خریداری آنلاین بلیت فیلمها براساس جداول اکران برای مخاطبان وجود دارد.
مدیر اجرایی جشنواره جهانی فیلم فجر تأکید کرد: فرآیند اکران حضوری فیلمها در کلیه سالنهای نمایش با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهایی که طبق دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا در مورد سالنهای سینما اعلام میشود، خواهد بود و ضمن ضد عفونی مستمر سالنها، استفاده از ماسک و تبسنجی برای تمامی حاضران الزامی است.
معرفی فیلمهای بخش جلوهگاه شرق جشنواره جهانی فجر
بخش رقابتی جلوهگاه شرق در سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر شاهد رقابت ۲۲ فیلم بلند و کوتاه ایرانی و خارجی خواهد بود.
در فهرست فیلمهای بلند این بخش، سه فیلم سینمایی «سیارک» به کارگردانی مهدی حسینیوند، «صحنهزنی» به کارگردانی علیرضا صمدی و «افسانه بناسان، غول چراغ جادو» به کارگردانی حبیب احمدزاده سینمای ایران را نمایندگی میکنند.
در کنار این سه فیلم، فیلمهای «۲۰۰ متر» ساخته امین نایفه از اردن، «در کنار دریا» ساخته آکیو فوجی موتو از ژاپن، «آنیما» ساخته چاو جینلینگ از چین، «من به آتش میزنم» ساخته لیتای گیوم از کره جنوبی، «در میان سایهها» ساخته اردم تپه گز از ترکیه، «سگها دیشب نخوابیدند» ساخته رامین رسولی از افغانستان، «به زیر آسمان و زمین» ساخته روی عریضه از لبنان، «سلمی» ساخته یوسف البلوشی از عمان و «جادهای به بهشت» ساخته باقیت موکول و دستان ژاپار اولو از قرقیزستان در بخش جلوهگاه شرق به رقابت میپردازند.
در فهرست فیلمهای کوتاه راهیافته به بخش جلوهگاه شرق این دوره از جشنواره، ۲ فیلم «واداشته» به کارگردانی سیاوش گرجستانی و «من ایرانیام» به کارگردانی علیرضا کاویانراد از ایران حضور دارند.
در بخش فیلمهای کوتاه خارجی، «دهکده رهاشده» به کارگردانی مریم کاپانادزه از گرجستان، «آنیا» ساخته لطیف لطیفسوی از آذربایجان، «گرازها» ساخته غلامرضا جعفری از افغانستان، «رفاه کودکان» ساخته هونگ یئون از کره جنوبی، «لعل» ساخته گوکالپ گونن از ترکیه، «شبهای نانتونگ» ساخته لئوپولد دو ولف و اما کیان ژو از چین، «کوهستان سرخ» ساخته کمل حرب از لبنان و «بیتلحم ۲۰۰۱» ساخته ابراهیم هندل از فلسطین نیز به رقابت میپردازند.
سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیهکننده سینما در تهران برگزار میشود.
نظر شما